http://www.fantombike.dk
MasterCard Visa Dankort
Fragt & bestilling
Elcykler fra flere fabrikanter hos FantomBike.dk giver sikkerhed for korrekt valg af elcykel.

Vi tilbyder elcykler fra mange fabrikanter, så du hos os kan sammenligne og vælge netop den elcykel der passer dig og dine behov bedst. Vi kan tilbyde elcykler med NiMH og alle 3 typer Litium (Ion, Polymer & Ferrofosfat) batteri teknologi, som giver elcykel batterierne længere levetid, samt mulighed for længere distance per opladning.
En elcykel er teknisk en mellemting mellem en almindelig cykel, en kondicykel (hvor man kan bestemme pedal modstanden) og en knallert, og du kan derfor undervejs på din tur bestemme hvor meget motion du ønsker at yde. De fleste vil derfor også køre hurtigere gennemsnitligt og dermed ofte også være villig til at cykle noget længere end på en almindelig cykel.

Hvorfor så mange forskellige modeller?
Vær opmærksom når du sammenligner elcykler, at de største mærkbare forskelle ligger i kvalitet, motor størrelse, batteri type & størrelse. F.eks har batteriets "beholder størrelse" (AH) betydning for hvor langt du kan køre per opladning. Desuden indvirker motorens kraft størrelse (W) også på hvor langt du kan køre per opladning, og ikke mindst hvor meget power elmotoren yder.
Alt efter hvordan en elcykel teknisk er bygget, vil derfor afgøre hvordan en specifik elcykel føles at køre på, med hensyn til ydeevne og fleksibilitet mellem at fungerer som en almindelig cykel og et motortrukket køretøj. Derfor tilbyder vi et meget bredt udvalg, således enhver smag og behag og ikke mindst behov kan tilfredsstilles.

Vi har desværre erfaret at f.eks elcykler reklameres med 250W motorer, men kommer reelt kun med 180W motorer, hvilket giver en mindre powerfuld elcykel end lovet. (Står typisk oplyst på cyklens motor)
Ofte loves der rækkevider der ligger væsentligt højere end de fleste brugere vil kunne opnå, og det gør elcykel markedet noget broget hvilket FantomBike.dk forsøger at rette op på, ved at oplyse brugbare sammenlignelige data og ydelser på forskellige modeller.  
Er du i tvivl, så forklar os hvad du forventer af en elcykel, og vi giver gerne råd om mærke og model der kan anbefales til netop dine behov.

Hvordan vuderes størrelsen på et batteri?
Et batteri's størrelse vuderes ved at tage batteriets AH (ampere timer) gange elsystemets V (volt) som giver watt-timer. Jo flere wattimer et batteri har i ydeevne, jo længere kan du køre på en opladning. F.eks vil en elcykel på 24V og et 10AH batteri have en "el tank" på 240 wattimer. En 36V elcykel med et 9AH batteri har tilsvarende 324 wattimer's kapacitet.
Watttimer er den beholdning af energi, som du kan medbringe i cyklens "brændstof tank"
Antallet af AH (amperetime) kan derfor ikke alene benyttes til at sammenligne elcykel kapaciteter.
Et batteri's kapacitet samt kvalitet er en væsentligt faktor for selve batteri prisen, og dermed også for en elcykels samlede pris.
Batterier laves både af kendte & ukendte firmaer, men også i mange forskellige kvaliteter og størrelser, og er derfor meget forskellige i pris.

Grøn transport!
Med elcykler får du "grøn" transport, da en fuld opladning typisk ligger på en omkostning svarende til 0,50kr til 1,00kr i strømforbrug. En elcykel er det eneste lovlige transportmiddel med motorhjælp i skove, hvilket giver gode muligheder for lange ture ud i naturen. På de fleste typer af elcykler kan du selv bestemme "arbejdsforholdet" mellem dig og elcyklen, og dermed også hvor meget motion du ønsker, uanset bakker og vindforhold.
Benytter du elcyklen som arbejdscykel, kan du komme frem uden at blive gennemsvedt, og dermed spare på miljøet ved at tænke "grønt" på cykelstien istedet for at tage bilen. Du kan let holde en gennemsnitsfart på ca. 25km/t.

Forskellige typer af el-systemer føles også forskelligt at køre på!
Har du ikke specielt "gode ben", bør du vælge en elcykel med 250W motor. Her tænkes på problemer med knæ, muskler eller lignende, eller hvis du bare vil være sikker på altid at kunne køre op af bakke i høj gear.
Vær opmærksom på ikke at vælge en elcykel der er momentstyret, hvilket vil sige at den yder hjælp i forhold til hvor hårdt der trædes. Autosystemer uden momentstyring samt "gashåndtags" systemer er velegnede, hvis der altid ønskes mulighed for maksimal hjælp.
Har du behov for god hjælp, f.eks op ad bakker anbefaler vi at du afprøver eller spørger os til råds, så du er sikker på at købe den model der passer netop dig bedst.

Det anbefales ligeledes at vælge en elcykel med maksimum ydeevne på 250W, hvis elcyklen skal bruges til at trække en cykeltrailer.

Antal gear på cyklen har stor betydning!
Med hensyn til antallet af gear anbefaler vi 5-10 gear, da man på en elcykel har brug for et lavt gear til dagen hvor man evt. kører tør for strøm eller kørsel på løst underlag.... Et højt gear til de lange ture, og så nogle gear at vælge imellem ind imellem.
Husk at på en elcykel har man en væsentligt højere gennemsnitshastighed, og behøver derfor flere gear at vælge imellem, end på en almindelig cykel.

Behagelig sidde komfort og udstyr!
Når du skal vælge den rette elcykel for dig. og hvis du vil benytte muligheden for rigtig lange cykelture, er det selvfølgelig også vigtigt at du vælger en elcykel, hvor du kan få den siddestilling der bedst passer til dig. Har du f.eks et ønske om at sidde med ret ryg, og at der skal være fodbremse, skal din elcykel selvfølgelig kunne tilbyde det.

Få mere motion og cykelglæde!
Det er meget almindeligt at når man først begynder at elcykle, kommer man til at cykle væsentligt længere end med en almindelig cykel, og får dermed meget mere motion. Man kan sige at de fleste har en aktions radius på 5-8 km med en almindelig cykel, som kan udvides til 15-25 km per vej med en elcykel.

Stjæles elcykler ofte?
Det er ikke vores erfaring at elcykler udsættes mere for tyveri end almindelige cykler, tværtimod..... Om det skyldes at elcykelejere passer bedre på deres cykler ved vi selvfølgelig ikke, men tændingslåsen er ret afgørende.
Et godt råd kan derfor være at at vælge en elcykel med et tændingssystem via nøgle eller lignende, således at en stjålen elcykel uden nøgle(r) er værdiløs for tyven.
F.eks kan en elcykel med aflåst batteri og manglende tændingsnøgle ikke benyttes eller omsættes ulovligt, da det er forholdsvis umuligt at skaffe nøgler eller at få cyklen til at virke uden at ødelægge den. 

Har du spørgsmål eller vil du gerne teste modellerne rigtigt på vejen skal du være meget velkommen! Det er først når du har kørt den første kilometer, at du virkelig forstår hvor lækkert det er at elcykle!

Er du i tvivl om hvilken model der passer bedst til dine behov, hjælper vi meget gerne med at vælge den elcykel der passer til dig!

"Et fantom er en fantasiforestilling, der opleves som virkelig – og omvendt; en virkelighed der opleves som fantastisk."

© www.FantomBike.dk


ProMovec Flow på tur ud i det blå.

Din indkøbskurv

Antal varer: 0
0,00
Fragt:
0,00
FantomBike.dk er godkendt af e-handelsfonden

Login

Jordemodervej 7, 8783 Hornsyld      •     Tlf. 76 82 20 10     •     Vallensbækvej 20, 2605 Brøndby