http://www.fantombike.dk
MasterCard Visa Dankort
Fragt & bestilling

Krank motor (direkte)


Hvad er fordelen ved motortræk på pedaler ved kranken ?.....
 
De fleste elcykler har motoren placeret i enten baghjulet eller i forhjulet. Der er en anden mulighed for placering af motor, som er ved kranken og som regel på undersiden af kranken.
Der er et par særdeles gode årsager til at vælge en elcykel med krankmotor, da man nu teknisk har løst de fleste problemer der ofte har været med denne type motorer.
Eneste ulempe ved en god krankmotor er at den giver cyklen en lidt mindre frihøjde under cyklen, da man idag kan slå motor systemet fuldstændigt fra, hvis assistance ikke ønskes fra elsystemet.

1. Den ene væsentlige fordel er, at man ved placering af motor så lavt, så får man et meget lavt tyngdepunkt midt på cyklen, iforhold til hvis f.eks både motor og batteri er placeret ved baghjul.

2. Den anden væsentlige fordel ved at vælge en elcykel med centermotor er, at man får mulighed for at få en cykel med fodbremse på baghjulet, samt at man få teknikken placeret uden ret meget lednings føring på cyklen. Det er dermed også teknisk muligt at have både baghjulsbremse og indvendige gear, og dermed et meget vedligeholds frit elsystem.

Nogen mener at ulempen ved krankmotor er, at cyklen kan være tung at træde uden strøm, men det er ikke længere nødvendigvis korrekt. Hvis batteriet placeres tæt ved motor, kan det betyde at cyklens stel er ændret, eller at batteri kapaciteten ikke specielt stor.
Tidligere kunne man mærke motorens vibrationer i pedaler, og systemet kunne have tendens til at svinge i hjælpen ved "march" hastighed.
De problemer er nu løst, og derfor har FantomBike nu valgt at tilbyde et udvalg af denne type elcykler.

Teknisk kan man med en krankmotor benytte samme type gearing og bremse i baghjul, og f.eks forhjuls navdynamo som på almindelige cykler, og dermed komme meget tæt på samme cykelfølelse som på sin gamle cykel. Blot er forskellen at hjælpen fra elsystemet sidder direkte i fødderne.....

Tjek  cyklerne med træk fra elsystemet ved pedaler, listet herunder i prisrækkefølge:

Din indkøbskurv

Antal varer: 0
0,00
Fragt:
0,00
FantomBike.dk er godkendt af e-handelsfonden

Login

Jordemodervej 7, 8783 Hornsyld      •     Tlf. 76 82 20 10     •     Vallensbækvej 20, 2605 Brøndby